2018. március 18. vasárnap Sándor, Ede napja
Nyitóoldal < Balaton M&K Egyesület
Áttekintő
Polgárőrség
Tűzoltó Egyesület
Horgász Egyesület
Iskoláért Közalapítvány
Balaton M&K Egyesület
Keresztúrok Szövetsége
Turisztikai Egyesület
Jelenleg nincs aktuális szavazás!
1 / 2
  • Egyesületünkről

Balaton M. & K. Amatőr Művészeti Egyesület Fúvószenekara

A zenekar a Marcali Városi Zeneiskola növendékeiből alakult 1987-ben, a zeneiskola kihelyezett osztályának székhelyén, Balatonkeresztúron. A működés anyagi feltételeit Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő községek, Marcali város és a zeneiskola biztosítja.

1999 évben önálló egyesületté alakultunk Balaton M. & K. Egyesület néven. Több éve a környék egyik legnépszerűbb együttesévé váltunk, évi 40 – 50 fellépéssel. A kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezünk, szoros barátságban vagyunk a környék hasonló zenekaraival, de a zenészbarátság az alapja széleskörű külföldi kapcsolatainknak is. Jártunk Ausztriában, Svédországban, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, és több alkalommal Németországban.

A zenekar nagy ünnepe a minden évben július utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Nemzetközi Balatonkeresztúri Fúvószenekari Találkozó, Magyarország egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, melynek rendezője és házi gazdája vagyunk.

Legjelentősebb hazai eredményünk a Kultúrával a Nyugat Kapujában c. nemzeti fesztivál Somogy megyei döntőjének első helyezése, majd az azt követő országos bemutatón való részvétel ahol a zsűri külön elismerését kaptuk. Nem sokkal ezután a Somogy Megyei Zeneiskolák zenekarainak balatonföldvári versenyén a zsűri első helyezése, fesztivál fődíj, és karmesteri fődíj.

                                        Hajas Béla
                                          alelnök


Balaton M. & K. vezetősége:
Elnök: Andrásevits Zoltánné
Alelnök: Hajas Béla
Titkár: Lauerné Németh Lívia
Gazdasági vezetője: Mestyán Valéria
Tagjai: Buxbaum Linda, Meretei Jánosné, Vida Szilárd

8648 Balatonkeresztúr, Ady Endre utca 1.
E-mail: info@balaton-m-and-k.hu

A fúvószenekari találkozókról készült képek találhatók a jobb oldali menüsorban, a templom fotójára kattinva.


Következő fejezet >>